Työsuunnitelma hakemuksiin
Yleisiä ohjeita ja vinkkejä esim. apuraha- tai residenssihakemuksen työsuunnitelman luomiseen.
Kirjoittajat: Riitta Huttunen ja Laura Lehtinen, Taideyliopisto
Yleisiä ohjeita ja vinkkejä esim. apuraha- tai residenssihakemuksen työsuunnitelman luomiseen.
Kirjoittajat: Riitta Huttunen ja Laura Lehtinen, Taideyliopisto
Nämä ohjeet koskevat ensisijaisesti apurahahakemusten työsuunnitelmia tai projektikuvauksia. Voit kuitenkin soveltaa näitä ohjeita ja vinkkejä myös esimerkiksi residenssi-, mestarikurssi- tai festivaalihakemuksiin.
Monilla apurahoja myöntävillä tahoilla on omia ohjeistuksia, joihin kannattaa huolella tutustua ja joiden mukaan työstää omaa hakemusta. Hakemuksessasi ota aina huomioon rahoittajan painopisteet ja erityisalat. Katso myös tämän sivuston Yleiset ohjeet apurahaprosessiin. Apurahahakemuksen työsuunnitelma on omanlaisensa tekstityyppi ja sen laatimista voi oppia harjoittelemalla. Työsuunnitelmaa voidaan joissain yhteyksissä kutsua myös projektikuvaukseksi.
Voit luonnostella työsuunnitelmaa apukysymysten avulla. Tämä ei välttämättä ole asioiden esitysjärjestys hakemuksessasi. Projekteja ja työskentelytapoja on toki monenlaisia. Kaikki nämä kysymykset eivät sovellu kaikkiin projekteihin.
Tämä ohjeistus tarjoaa yhden mahdollisuuden työsuunnitelmatekstin jäsentelyyn. Muutkin jäsentelytavat ovat mahdollisia.
….
Jos työsuunnitelmasi on hyvin laaja, se ei välttämättä mahdu kokonaan hakemuslomakkeelle, sillä lomakekenttien merkkimäärä on rajattu. Tällöin on tarpeen kirjoittaa lomakkeelle suunnitelmasta tiivistelmä ja liittää laajempi työsuunnitelma erillisenä dokumenttina hakemukseen. Osa rahoittajista pyytää joka tapauksessa hakemuslomakkeellaan erikseen työsuunnitelman tiivistelmän.
Joissain tapauksissa hakemuksia saatetaan arvioida ensimmäisessä vaiheessa tiivistelmien perusteella. Siksi tiivistelmästä tulisi löytyä lyhyesti kaikki olennainen tieto projektistasi. Työsuunnitelma avaa asioita yhksityiskohtaisemmin ja laajemmin.
Vinkkejä tiivistelmän laatimiseen: